Default Google Ads Profile u Analitici

Blog
Email Newsletter
Default Google Ads Profile u Analitici

Default Google Ads Profile u Analitici

Sonja Jovovic

20th decembar 2019

Ukoliko ste primetili da vam se u analitici pojavio novi view pod imenom Default Google Ads Profile evo kako je nastao. Možda je u pitanju test faza jer se u različitim nalozima dešavaju različito zabeležene konverzije.

Kada formirate Smart display kampanje imaćete u izveštaju statistiku iz analitike sajta

U gornjem desnom uglu imate padajući meni  možete da izaberete koje stranice će se pratiti kao konverzije u smart display kampanjama.

 

Otvoriće vam se ponuđene stranice koje su već definisane u analitici i moći ćete da odaberete koje od njih ćete da pratite

 

Ukoliko u Smart display kampanjama želite da pratite neku drugu stranicu ili skup stranica, možete ih naknadno dodati u opciji +add page, gde će vam se otvoriti šablon za dodavanje stranica

 

Ovako formirane stranice se u analitici vide u Default Google Ads Profile. U ovom view ćete videti statistiku stranica koje ste ručno izabrali.

 

Ovako konverzije izgledaju u Google Ads nalogu

 

Iako Smart Display kampanje imaju manje mogućnosti za optimizaciju, one su naslednik ad words express, ukoliko se posmatraju kao alat koji može da vam dovede upite na osnovu kojih se vaši oglasi pojavljuju na search, search maps i display mreži. Upite možete da ih isključite ili ostavite aktivnim u odnosu na relevantnost biznisa koji se oglašava.

Interesantna je stvar da do pisanja ovog članka nisam pronašla ni jedno objašnjenje u vezi view Default Google Ads Profile. Čak ni u Google Help centru. Ono što se još dešava je da kada se izbriše Smart display kampanja ovaj view nestane.

Najnovije teme:

Google Partner u 2021

Google Partner u 2021

Ostanak u statusu Google Partner u 2021 godini zahtevaće ispunjenje novih pravila. Novine koje se uvode: procenat...

0 %s Komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Preuzmite naš Google My Business e-book

Preuzimanjem ebook-a se prijavljujete na našu mailing listu

Poslat Vam je email sa linkom za preuzimanje ebook-a (proverite spam, promotion ili social folder)

Share This